Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا-سفیر آمریکا در ترکیه با تهدید این کشور به تحریم در صورت فعال‌سازی سامانه پدافند موشکی روسی، گفت عملیاتی کردن این سامانه با خرید جنگنده‌های آمریکایی در تضاد است.
به گزارش آریا،علی‌رغم ارسال کمک‌های پزشکی انبوه ترکیه به آمریکا برای مبارزه با شیوع ویروس «کووید19»، مقام‌های این کشور اما هنوز دست از تهدید این کشور به تحریم در ارتباط با سامانه پدافند موشکی «اس-400» برنداشته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


«دیوید ساترفیلد» سفیر آمریکا در ترکیه، می‌گوید اگر آنکارا این سامانه پدافند روسی را فعال و عملیاتی کند، بسیار محتمل است که تحریم‌های مختلفی علیه آن اعمال شود.
به نوشته وبگاه شبکه «بی‌بی‌سی ترکی»، ساترفیلد شامگاه پنجشنبه در ارتباط ویدئوکنفرانسی با اندیشکده شورای آنلانتیک، توضیح داد: «ما تصمیم خود را به رئیس‌جمهور [رجب طیب] اردوغان و دیگر مقامات عالی‌رتبه ترکیه صراحتاً گفته‌ایم و آن، این است که عملیاتی کردن سامانه اس-400 با مشارکت ترکیه در برنامه خرید جنگنده‌های "اف-35" همخوانی ندارد».
وی ادامه داد: «این اقدام، ترکیه را در معرض تحریم‌های بسیار محتمل کنگره قرار می‌دهد که شامل موارد درج شده در قانون کاتسا و همچنین دیگر قوانین مستقل تحریمی می‌شود».
با اینکه مقامات ترکیه‌ای بارها تاکید کرده‌اند سامانه اس-400 هیچ خطری برای جنگنده‌های اف-35 نداشته یا با سامانه پدافندی یکپارچه ناتو ادغام نخواهند شد، ساترفیلد اما گفت: «ما هیچ تضمینی از دولت ترکیه دریافت نکرده‌ایم که بتوانیم نگرانی‌های خود را کاهش دهیم».
این مقام آمریکایی در پاسخ به سوالی درباره تهدید پیشین اردوغان به بستن پایگاه هوایی «اینجرلیک» در صورت تحریم ترکیه توسط واشنگتن، اظهار داشت: «هیچ تغییری در فعالیت‌های این تاسیسات از نظر آمریکا یا ناتو رخ نداده است. این موضوع، محلی از مشکل نیست».
ده روز پیش نیز «مورگان اورتاگوس» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با تاکید بر «مخالفت سرسختانه» واشنگتن با خرید سامانه‌های روسی توسط آنکارا، گفته بود گزارش‌ها مبنی بر تلاش‌های ترکیه برای فعال‌سازی این سامانه «بسیار نگران‌کننده» است».
تحویل اولین سامانه اس-400 به ترکیه در حالی اوایل مرداد ماه تکمیل شد که وزارت خارجه آمریکا پیش از آن تهدید کرده بود هر کشوری که از روسیه این سامانه‌ها را خریداری کند، تحریم می‌شود. کاخ سفید نیز طبق لایحه بودجه نظامی 2020، مکلّف است ترکیه را تا پایان سال به صورت کامل از برنامه تولید مشترک «اف-35» کنار بگذارد و حتی تحویل مابقی جنگنده‌های خریداری شده را نیز تعلیق کند.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: سفیر آمریکا اس ترکیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۹۲۹۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا به دنبال فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ به عربستان است

به گزارش خبرآنلاین، عربستان سال‌هاست از جنگنده‌های «اف-۱۵ ایگل» استفاده می‌کند و در گذشته نیز نسخه‌های پیشرفته‌ای از این جنگنده را خریداری کرده است. با این حال، بوئینگ در حالی به دنبال فروش این جنگنده‌های اف-۱۵ به عربستان است که رقبای اروپایی بوئینگ هم سعی دارند به ریاض جنگنده بفروشند، از جمله جنگنده‌های «داسو رافال» و «یوروفایتر تایفون».

در همین حال بوئینگ اخیرا جنگنده‌های «اف-۱۵ ای.ایکس» را به لهستان پیشنهاد کرده و رژیم صهیونیستی هم خواستار دریافت نسخه سفارشی خود شده است.

به گزارش ایسنا، وزارت خارجه آمریکا همچنین با فروش این جنگنده‌ها به اندونزی هم موافقت کرده است.

هم‌زمان منابع عبری گزارش کرده‌اند عربستان سعودی نگران دو قابلیت اصلی در هواپیماهای اف-۱۵ کنونی خود است و این دو نکته قابلیت حمل سلاح و کار مداوم برای مدت طولانی است که این دو مورد در نسخه جدید اف ۱۵ ارتقا یافته است.

نیروی هوایی عربستان در حال حاضر دارای ۸۴ جنگنده F-۱۵ SA و همچنین ۶۸ جنگنده F-۱۵ s است.

آمریکا از چند ماه گذشته درصدد پیش بردن یک توافق امنیتی با عربستان سعودی است تا از طریق آن به عادی سازی روابط میان ریاض و تل‌آویو دست یابد.

دولت بایدن پیش از ۷ اکتبر به سمت توافقی برای عربستان سعودی برای سازش با تل‌آویو پیش می‌رفت که منجر به موافقت واشنگتن با یک پیمان دفاعی با ریاض و حمایت از برنامه هسته‌ای غیرنظامی آن در ازای امتیاز دادن رژیم صهیونیستی به فلسطینی‌ها می‌شد.

با این حال عملیات فلسطینی طوفان الاقصی و حمله تلافی‌جویانه صهیونیست‌ها به غزه این روند را تغییر داد، اما ایالات متحده و عربستان سعودی به بحث در مورد توافق احتمالی به‌عنوان بخشی از برنامه‌های گسترده‌تر پس از جنگ ادامه دادند.

اما عربستان سعودی به صراحت اعلام کرده است که پس از هفتم اکتبر، رژیم صهیونیستی را ملزم به دادن امتیازات مهم‌تری به فلسطینی‌ها می‌کند و تاکید دارد که باید شاهد «گام‌های برگشت‌ناپذیر» به سوی تشکیل کشور فلسطین باشد.

310310

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903142

دیگر خبرها

  • فعال‌سازی ۳ هزار خانه هلال در ۴۰۰ شهر و شهرستان
  • آماده‌سازی قوانین احتیاطی در مجلس نمایندگان آمریکا برای تحریم مقام‌های دیوان کیفری لاهه
  • اعضای کنگره آمریکا دیوان کیفری بین‌المللی را تهدید کردند
  • روسیه در واکنش به تهدید انگلیس، حمله به تاسیسات این کشور را حق خود دانست
  • ۱۳ استان در معرض تهدید سن و زنگ زرد هستند
  • آمریکا این بار با اف ۱۵ های جدید جیب عربستان را خالی می‌کند
  • کشتی‌گیران اسرائیلی به دلیل تحریم ترکیه، از حضور در المپیک پاریس محروم شدند
  • آمریکا به دنبال فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ به عربستان است
  • سامانه جدید بارشی در استان بوشهر فعال می‌شود
  • آمریکا هشدار سفر به آلمان را تشدید کرد